tisdag 15 oktober 2013

Färdiga projekt och pågående / Finished projects and ongoing

Idag är det äntligen dags för symöte hos Majas Husmorsskola igen! Alltid lika roligt.
Jag jobbar på med islandströjan, nu är jag på oket, det är härligt att se när det växer fram!
//
Finally time for craftmeeting at Maja´s Husmorsskola again!
Always so much fun!
I am working on my icelandic sweater, I am now up at the pattern, it is so much fun to see it grow out of my hands!


Men ibland är det roligt att göra ett litet, litet projekt inemellan , som snabbt blir klart och man ser resultat. När jag fick se det här mönstret hos Olga Jazzy, var jag tvungen att prova direkt, trots att jag inte hade tillräckligt med garn i en färg, men det blev ganska tufft tvåfärgat också, tycker jag.
//
But sometimes, it is nice to make a small project, in-between, which finishes up quickly. When I spotted this pattern by Olga Jazzy, I had to try it right away, even though I didn´t have enough yarn in one colour, I like it anyway though it is kind of cool in two colours as well!

Att söka rätt knapp är lätt nu eftersom jag har sorterat mina knappar i en gammal låda från ett tryckeri med massor av fack. Jag tyckte den här passar finfint till armbandet!
//
To find the right button was very easy now, after I sorted all my buttons in an old drawer from a printingcompany with lots and lots of little departments to put them in.
I think this one suits the bracelet perfectly.Och så var det det där vackra garnet som ska bli en julklapp. Jag har börjat på en sk pytt, som jag hittade hos bloggen Garnomera.
//
And then there is this beautiful yarn that I bought for a christmas present, I have started on a "pytt" that I found at Garnomera


Jag har avslutat EN lovikkavante till vår julmarknad, den är stickad i ett gammalt ärvt garn, som jag själv tycker är lite stickigt och hårt att sticka i, men det ska bli en till, vet någon hur man kan "mjuka upp" det lite? när vanten är färdig...
//
I have finished ONE lovikkamitten for our christmas fair, it is knitted in an old yarn, which is a bit stiff, but I will make another one, does anyone know how to soften it up a bit? I mean the finished mitten...


Och till sist två par färdiga pulsvärmare jag stickat "på beställning". Det är inte ofta jag tar uppdrag, men de här är till en urgullig mamma på jobbet, som tycker allt jag handarbetar är toppen och nog måste en sån glad och positiv människa uppmuntras!
//
At last, two pairs of finished wrist warmers, that I have knitted "on demand". I do not often knit "on demand", but these are for a supersweet mom at work, who encourages me in everything I do. Such a sweet and positive person must be rewarded!


Det var det hele, här kan ni se vad alla andra glada handarbetare  gör, som deltar i Husmorsskolans nya syföreningsmöte idag!
//
That was the whole thing, here you can see what all other crafting people in our meeting at Husmorsskolans nya syföreing are doing!

26 kommentarer:

 1. Vad mycket fint du gjort/håller på med. Islandtröjan ser jättefin ut! Är så sugen på att göra en till mej själv men lite annat måste bli klart först.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Stina, ja den där tröjan tar ju en stund;)

   Radera
 2. Härligt alltihop!
  Kanske måste försöka hinna ett så'nt där armband till Syfestivalen i Älvsjö, för någon föreslog röda sådana för att vi skulle känna igen varandra. (Var i "Online stickcafé" på FB tror jag)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Eva, ja det stämmer fb Stickcafe var det!

   Radera
 3. Vilka fina pulsvärmare, håller med om att sånt ska uppmuntras :-) //Karin

  SvaraRadera
 4. Wow, you have been busy and it is all so beautiful. Your Icelandic sweater is gorgeous.

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Thanks That was supposed to be!

   Radera
 6. Jättefint! När jag fick lära mig sticka lovikkavantar på syslöjden så fick vi tova dem lite i varmvatten och diskmedel och rugga upp dem så de blev ordentligt mjuka och "håriga".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Det ska jag prova!

   Radera
 7. Snacka om att vara i full färd med en massa fina saker.
  Armbandet var kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en viss tendens att börja med många saker samtidigt!

   Radera
 8. Armbandet är en kul idé! Det kanske man skulle prova... och knappen var pricken över i:et!

  En pytt har jag också på min "att-göra"-lista. tillsammans med en oherrans massa andra projekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Armbandet går på ett par timmar, pytten är rolig, det är min första!

   Radera
 9. Superfin tröja och jätteläckert armband! Kram carolina

  SvaraRadera
 10. Det var inte dåligt. Så himla fina saker du gjort. Jag är särskilt förtjust i armbandet och pulsvärmarna. Snyyyyygga!

  SvaraRadera
 11. Hej! Vad kul att du stickar en islandströja. Det gör jag också just nu. Jag köpte garnet i en annan fantastisk garnaffär i Köpenhamn http://wadils.dk De har väldigt fina garner i Köpenhamn och så tycker jag att de är billigare också. Fin blogg och fina billder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi var faktiskt på Wadlis också, denär också jättefin, men det var vår första butik... Så jag ville"spara" mig tills jag sett de andra butikerna!

   Radera
 12. so much beautiful knitting!! and how lucky the recipients will be! your sweater is stunning karin-ida, is it for you? and i love your little tags, printed with a dala horse (LOVE that!!).

  SvaraRadera
 13. Oj. Det var mycket du hunnit med.

  SvaraRadera
 14. Oj så mycket fint du delar. Armbanden blev jag helt förälskad i <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du gillar dem, inte så svåra att sticka:)

   Radera