tisdag 24 februari 2015

Husmorsskolans Nya Syförening möte/meeting


Jag hoppas på symöte igen den här veckan, jag har avslutat en liten mössa som heter Audry, och som var ett roligt, mellanprojekt, bland alla tröjor och sjalar;) snabbt gick det och roligt mönster var det och det bästa av allt, det gick precis åt ett garnnystan Tusinfryds Hverdagsuld, som jag köpte av Majas Manufaktur på syfestivalen i höstas. Jag minns att hon frågade vad det skulle bli och då visste jag inte än, men det här är vad det blev. Här är min Ravelryanteckning.
//
I hope there will be a meeting in syföreningen this week. Finished a little hat called Audry, which was a fun small project in between my icelandic sweaters and shawls;) It went fast and was a fun pattern. The best thing was, that I used a yarn that I bought from Majas Manufaktur at Syfestivalen this fall I used exactly one skein of Tusinfryds Hverdagsuld. As I bought it Maja asked me what it was for but at that time I had no idea, this is what it turned out to be. Ravelrynotes, here.

Ja och så är jag med i en KAL på Järbo´s blogg, där vi stickar en islandströja i miniatyr och även om jag stickat några stora redan, tyckte jag det var roligt att vara med:: Så här långt har vi kommit, idag har jag fäst alla trådar, som hittills har producerats!
//
I´ve joined a KAL at Järbo´s blog, we make a miniature icelandic sweather and although I have already made a few large sweaters, I thought it was fun to join. Today all my ends where weaved in!Här kan man se vad de andra medlemmarna i syföreningen hittat på den här veckan
//
Here you can see what the other members in the syföreningen are working on this week and Ginny on wednesday for her Yarn along.

11 kommentarer:

 1. Fin mössa och så roligt fotograferat med spelt och de små tomtarna. Jag tycker det kan vara svårt att styla ett foto så det blir mest foton med min virrvarr-bänkskiva i köket som bakgrund. Lite fantasilöst, kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Roligt att du tycker om min styling:)

   Radera
 2. Vilken fin mössa!! Både mönster och färg!! Minikoftan verkar kul också. Jag kanske hakar på lite i efterhand :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, den var så kul att sticka, javisst vetja, häng på KALen, det är riktigt kul!

   Radera
 3. Jättesöt mössa! Och jag gillar tomte-fiaspelet! Väldigt länge sedan jag spelade fia med knuff, nu när jag tänker efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Irene, jomen visst är det kul med fia, yngste sonen och jag tar oss ett parti då och då!

   Radera
 4. Fin stickning! Jag fastnade också för tomtarna och (som jag trodde) bordsunderlägget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja vi använder det som dekoration på ett träbord, som blivit lite fult! Det fyller således två funktioner, spel o dekoration!

   Radera
 5. Such a sweet little hat, I like the shaping at the crown :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you, a very easy and fun knit!

   Radera
 6. Both projects are so beautiful!

  SvaraRadera