söndag 23 februari 2014

Sälen Sverige/ Sälen Sweden


Hej igen, jo vi har varit på resande fot…
Vi har besökt mitt barndomsfavoritställe, Tandådalen, Sälen.
När vi var där var det alldeles underbart mycket snö och fantastiska skidspår. Jag var ute varje dag i ett par timmar, medan de andra åkte i backen, ett par gånger fick jag med mig maken i spåret. Att vi åker till Sverige för att åka skidor är det många framförallt svenskar som undrar över, men ser ni, det är det bästa stället på jorden att åka långfärsskidor på, i alla fall om man frågar mig. Och sen efteråt en varm bastu och en god middag i den välkända stugan, det får mig att må såå gott!
Stickade på ett par vantar varje kväll, de ska ni få se när de är klara, har lite kvar på den sista!
När vi kom hem var jag tvungen att sy ett par örngott till de nya barnen i förskolan!

//

Hi again, yes, we have been traveling…
We visited my absolute favorite place from my childhood, Tandådalen, Sälen in Sweden. When we were there it was covered with wonderful white snow and the cross-country tracks where marvellous. I was out a couple of hours everyday when the others went downhill skiing, a couple of times my husband joined me in the tracks. Going to Sweden to go skiing, many of our friends think we are a bit crazy as we live in Austria, but you see cross Country is the best in Sweden, at least if you ask me. And afterwards a hot sauna and a nice dinner in the well known cottage, it makes me feel soo good!Knitted on a pair of mittens very evening, I will post when they are finished!
After we came home I had to make new pillowcases to our two new kids in my kindergarten group!


6 kommentarer:

 1. Vilken tur med vädret du hade. Här har det bara slasksnöat den sista tiden. Och ingen sol på många veckor. Tandådalen är bäst i Sälen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejmen usch vad tråkigt det låter... Här i Wien har vi underbart vårväder nu😇 det är ganska kallt på nätterna men upp till 10,12 grader mitt på dan!

   Radera
 2. Wow, it looks like a beautiful place to visit. Sounds like you had a lovely time. Love those pillow cases.

  SvaraRadera
  Svar
  1. It is my favourite place on earth! I just love this little cabin! We had such a good time!

   Radera
 3. Åh! Det var länge sedan vi var i Tandådalen och åkte skidor! Nu blev jag sugen på att prova längdåkning, jag har sedan länge insett att utförsåkning är inget för en skåning! Jag var alldeles för rädd för att det skulle bli roligt - däremot älskade jag miljön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Längdåkning är underbart och det är som balsam för själen att glida fram mellan de mäktiga, snötyngda träden!

   Radera