tisdag 4 juni 2013

Väsk-weekend / Bagmaking weekend
Det här fina mönstret har jag hittat hos Alicia på hennes fina blog Posie Gets Cosy
Jag har tittat på det länge och så i helgen, vi hade långhelg här i Österrike, gjorde jag slag i saken och gav mig på en "prov- väska". Jag har bara använt resttyger, som jag hade liggande i mina gömmor. Knappen är också från min farmors knappsamling som jag ärvde för några år sedan. Det enda nya på den här väskan är snedslån runtom, som också utgör handtag.
Nästa gång ska jag dock lyda Alicias råd och inte använda vliseline att stryka på, för att undvika att man ser sömsmånen på de olika lapparna så tydligt. Det var ett jätteroligt projekt och nu har jag en ny stickväska till mitt nya projekt, islandströjan, som presenteras här i morgon!

//

I found this really cute pattern at Alicias beautiful blog Posie Gets Cosy
I have been looking at it for a long time but it wasn´t until the past, long weekend, that I started out to make a "test bag" I have only used left over material that I had at home, even the button is from my grandmothers button collection, that I inherited a couple of years ago. The only new stuff is the bias that I bought for this occasion, which surrounds the bag and works as handles.
Next time I make this bag I will follow Alicias tip not to use iron on lining, to prevent that you can see the seem allowance on some of the patches. This was a really fun project and now I have a new knitting bag for my newest knitting project, the icelandic sweater, which will presented here tomorrow!Sen gick de här väskorna av bara farten, med blixtlås och foder! Det lärde jag mig på en av Craftsy´s gratiskurser, de har en hel del matnyttigt man kan lära sig på sin hemsida! Tricks och tips som gör handarbetandet lättare och effektivare! Jätteroligt, trodde aldrig jag skulle lyckas sy så här "proffsiga" saker! Det ger mersmak.

//

After that, these little pouches just happened to be made, inspired by a free course at Crafty´s. They have lots of inspiring and interesting courses, where you can get tips and learn tricks that make your sewing a lot easier and efficient!So much fun, I never thought I could sew such "professional" items, there are going to be more things made. Mitt bidrag till Husmorsskolans Symöte idag.
My contribution to Husmorsskolans Symöte today.

16 kommentarer:

 1. Vilka härliga tyger du använt till de fina väskorna! Tack för länkarna, jag sparar dem till kommande projekt. Småväskorna att stoppa småsaker i är ju så användbara så det mönstret kommer jag säkert prova snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till! videorna är verkligen mycket informativa o lätta att följa.
   De blommiga tygerna är från favoriten Liberty of London, de andra är rester från quiltar jag gjort?

   Radera
 2. Tokigt fin väska du har sytt! Gillar att du har kantat den med röt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja man blir lite glad av den!
   Passar utmärkt här hos oss, där det bara regnar.
   Därdör är fotona under tak!

   Radera
 3. Svar
  1. Tack Annika, den var rolig och sy och det blir nog några fler tror jag, bra present tänkte jag!

   Radera
 4. Jättefin väska! Och de små "bra-att-ha-till-allt-möjligt-väskorna" är ju jättepraktiska att stoppa i den större så det blir lite ordning... jag är hopplös med att bara slänga ner grejer löst i väskan och så får jag tillbringa massor med tid till att leta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack, ja visst är de praktiska
   prova att sy ett par vetja, gratis kursen på craftsy är verkligen bra!

   Radera
 5. Jättefina saker!! Själv är jag livrädd för symaskinen, tycker alltid att den bråkar med mej ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack, Nejmen det var ju inte bra, kanske den behöver service?

   Radera
 6. Så fina! Ja övning ger färdigheter och mersmak :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack:)
   det är ju kul att lära nytt hela tiden!

   Radera
 7. dom blev ju jätte fina .

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack, ja jag är rätt nöjd:)

   Radera
 8. Superläcker! Kram Carolina

  SvaraRadera