I går kväll innan jag gick och la mig satte jag en deg till ett No Knead - Dutch Oven Bread, inspirationen fick jag från Maja på fina bloggen husmorsskolan receptet hittade jag på Mother Earth News Det är på engelska men väldigt lätt att följa.
Brödet bakade jag i en järngryta på 275° värme och det tog hela dagen, alltså brödet skötte sig själv så jag fick tid till annat under jäsningsprocessen!
Det blev både tvätt, läsning och hjälp med läxor till barnen!
Det blev lite mörkt ovanpå men det kan man ju skrapa bort innan man äter det, ska bli spännande att smaka när det svalnat
Nu är det dags för en tur på träningscykeln för att kurera det onda knät!God fortsättning på söndagen!
Hej!
SvaraRaderaNej men vad roligt att du också testade brödet - vad fint ditt blev! Är det vanligt med torrjäst i Österrike? I Sverige är det ju som du vet, rätt sällan man använder det...
Ha en fin söndagkväll!
Kram fr Maja
Hej Maja, jag vet inte om man använder torrjäst mer här än i Sverige men jag vet att surdeg är väldigt vanligt. Jag har försökt det själv ett par gånger men inte varit helt nöjd med resultatet...
Radera